Ik geef je mijn hart

Marita Du Jardin, Johan Vercauteren (SGSNBaO)

Omschrijving:

Yuto ontdekt, op weg naar school, een winkeltje dat hem nieuwsgierig maakt. Hij gaat naar binnen…een mysterieus winkeltje…achter de toonbank een kleine, oude man...
Ieder voorwerp in de winkel is bijzonder…toch is er één voorwerp waar hij keer op keer naar terugloopt. Een houten kistje!
‘Dit kistje is niet te koop’….maar ‘Je krijgt het van mij’, zegt de verkoper.
‘IN DIT KISTJE ZIT ALLES WAT JE NODIG HEBT.’
Vanuit een praktijkvoorbeeld uit 1B SO, bekijken we hoe een boek in de godsdienstles kan ingeschakeld worden en hoe andere ontwikkelvelden kunnen geïntegreerd worden in RK godsdienst.

Sessie(s):

  • 09.00-10.15u: nog 14 plaatsen beschikbaar (capaciteit: 20 deelnemers).
  • 10.45-12.00u: nog 0 plaatsen beschikbaar (capaciteit: 20 deelnemers).

Doelgroep

Deze workshop richt zich voornamelijk tot :

  • Leerkrachten KS
  • Leerkrachten LS
  • Directies

Marita Du Jardin, Johan Vercauteren

Marita Du Jardin is leerkracht Godsdienst in OLVI - PIUS X en geeft vooral les in de eerste graad. Johan is coördinerend directeur voor onze scholengemeenschap basisonderwijs.

SGSNBaO

VZW Scholengemeenschap Sint-Nicolaas Basisonderwijs (SGSNBaO). Deze vzw herbergt twee scholengemeenschappen: de SGSNBaO zuid en de SGSNBaO Noord die een verregaande samenwerkingsovereenkomst hebben afgesloten. Deze vzw overkoepelt alle vrije scholen (27) van het Katholiek Onderwijs van groot Sint-Niklaas (Sint-Niklaas, Nieuwkerken, Sinaai en Belsele), Waasmunster (Waasmunster, De Ruiter, Sombeke) en Sint-Gillis-Waas (Sint-Pauwels, Meerdonk, De Klinge, Sint-Gillis).

Als scholengemeenschappen hebben we de opdracht om zorg te dragen voor alle kinderen die aan de scholen worden toevertrouwd. Daarnaast hebben we ook de opdracht om zorg te dragen voor alle personeelsleden die op een of andere manier werkzaam zijn in één van de scholen van de vzw. Maar ons voornaamste werk situeert zich op niveau van de schoolorganisatie. Daarom zijn onze voornaamste partners in de dagelijkse werking de directeurs en schoolbesturen.

Enthousiasme, vakbekwaamheid, engagement,… vergroten de kans op goed onderwijs.

Website:

Meer info vind je op : http://www.sgsnbao.be.